Zamówienie tymczasowej podróży do Niemiec pracownika polskiej firmy na podstawie VAN DER ELST VIZA

Rola w Niemczech dla człowieka z Ukrainy z naszej spółki na zasadzie VAN DER ELST VIZA

Praca

Czy pracownicy ukraińscy z Własny są szansa legalnej pracy w końcach Unii Europejskiej przez Polskę? Dużo osób jest takie pytanie, że praktycznie jest ubiegać się o polską wizę niż o wizę innego końca z Grupie Europejskiej.

Rzecz w Niemczech dla pracownika z Ukrainy z własnej firmy na bazie VAN DER ELST VIZA

 

Zamówienie tymczasowej wycieczce do Niemiec pracownika naszej firmy na bazie VAN DER ELST VIZA

Razem z pełną zasadą wiza do praktyki w wolnym kraju UE nie daje ofert pracy w żadnej spośród nich. Znaczy to, że jeśli otrzymasz polską wizę do produkcji zaś nie będziesz tworzył w Polsce, będzie toż naruszeniem prawa. Tak to, zgodnie z polską wizą roboczą, można odwiedzić inne kraje UE, ale taka wiza nie daje uprawnienia do oficjalnego zaangażowania w innych krajach UE. Tak a polskie prawo nie pozwala na stanowisko w Niemczech w końca uzyskania wizy roboczej do Własny. To stanowi, po otwarciu polskiej wizy roboczej, powinieneś dokonywać w Polsce.

Van der Elst Viza sięga 1994 roku. Zatem przedsiębiorstwa z pewnego państwa UE są moc delegować swoich pracowników do pozostałych krajów w układu z koniecznością produkcji. Należy mieć, że nie całe kraje UE stosują tę rezolucję. Na dowód Niemcy, Austria, Francja, Belgia i Holandia zgodziły się z wolą i dały takie wizy, a Włochy, Grecja, Luksemburg – nie.

Zamówienie tymczasowej wycieczce do Niemiec pracownika naszej firmy na bazie VAN DER ELST VIZA
Zamówienie tymczasowej wycieczce do Niemiec pracownika naszej firmy na bazie VAN DER ELST VIZA

Polska spółka, w której pracuje obywatel Ukrainy, zatrudnia człowieka na wycieczka służbową (do lekturze / świadczenia usług). Należy zauważyć, że proste delegowanie pracownika przez polską spółkę do Niemiec nie podlega procedurze Van der Elst. Pracownik jest doprowadzany do działania danej książce w Niemczech (konieczność produkcji). Termin, na który widać stać oddelegowany, nie może przekraczać 3 miesięcy.

Ponieważ polska wiza zapewne żyć przyjazna: – przez 180 dni (na bazie rejestracji przez pracodawcę wniosku o zatrudnienie osoby); – od 1 roku do 3 lat (zezwolenie na produkcję wydane przez Terytorium Województwa), widać, że po otrzymaniu sześciomiesięcznej polskiej wizy służbowej (wydawanej raz w roku) w planu odbycia podróży służbowej do Niemiec w układu roku, będzie ważna tylko 3 miesiące.

Głównym warunkiem takiej drodze jest porozumienie między polską spółką i firmą w Niemczech. Aby przeprowadzić taką podróż służbową, pracownik musi uzyskać dodatkową wizę – „Van der Elst Visa”.

Po otrzymaniu wizy Van der Elst, musisz zwrócić wniosek do biura wizowego Ambasady Niemiec w Warszawie, które jest Departamentem przyjmującym wnioski o wizę z wszystkiej Nasz.

By zarobić dodatkową wizę, „Van der Elst Visa” jest odpowiedzialna do przedłożenia dokumentów, wśród których ważne są: pozwolenie na aktywność w Polsce, umowa ubezpieczenia od następstw nieszczęśliwych wypadków medycznych, umowa między firmami krajowymi i niemieckimi, pisemne potwierdzenie harmonizacji warunków pracy między niemiecką nazwą a delegowany człowiek również drudzy.

Należy także zauważyć, że ambasada zastrzega sobie należeć do życzenia dodatkowych dokumentów.

źródło artykułu: Praca w Niemczech dla pracownika z Ukrainy VAN DER ELST VIZA

Dodaj komentarz

avatar
  Subscribe  
Powiadom o